| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kwasyl User
|
Wysłany: 2010 07 29 21:47 Temat postu: |
|
|
indyk tez jest czystym miesem.gdzies wyczytałem ze jak sie je faszeruje jak kurczaki to watroby im pekaja.wiec ich tucz jest bardziej naturalny i cena tez odpowiednia.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
napek User
|
Wysłany: 2010 07 29 23:53 Temat postu: |
|
|
| 50 napisał: | | Czy płatki owsiane mają taką samą wartość odżywczą niegotowane? Chodzi mi o to że gdy zalewam gorącym mlekiem mają taką wartość odzywczą jak gotowane? |
1. odpuść mleko
2. a to ktoś tu w ogóle owsiane gotuje? ja zalewam białkiem i wsadzam do lodówki/sypię trochę kruszonego lodu i siemasz gotowe
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kuba_Misiek User
|
Wysłany: 2010 07 30 09:28 Temat postu: |
|
|
Ja owsiane wrzucam do blendera z bialkiem, rodzynkami i orzechami zalewam woda i gotowe 
|
_________________ "Mind is everything... If you don't believe, you can do something, then you can't." Kai Greene |
|
| Powrót do góry |
|
 |
50 User

|
Wysłany: 2010 07 30 09:43 Temat postu: |
|
|
Ok dzięki! 
|
_________________ Wiedza jest twoją mocą!! Nie przestawaj sie uczyć!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andy1231 User
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miku$ User
|
Wysłany: 2010 08 01 19:09 Temat postu: |
|
|
jakis przepis na tatara?
zna ktos cos dobrego:)
|
_________________ "Ja niestety kreatynę już przyjmowałem więc naturalnością się pochwalić nie mogę"
- zaslyszane:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KamiLL User
|
Wysłany: 2010 08 01 20:09 Temat postu: |
|
|
siema, planuje zaczac redukcje wedlug diety z podwieszonych a mianowicie diety niskoweglowej mam kilka pytan:
1- odzywki bialkowe pic z mlekiem czy woda ?
2- jakie orzechy kupic
3- jak przyrzadzic mieso (na patelni, w garczku, tatar ?)
4- jest wzmianka o ladowaniu weglami przez co rozumiem cyklicznie co np7 dni zwiekszyc wegle i zmiejszyc bialo i tluszcze czy poprostu po 2-3tyg zwiekszyc wegle i juz jechac do bolu z ta zwiekszona iloscia wegli?
cheers!
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
hardprzem User

|
Wysłany: 2010 08 01 21:39 Temat postu: |
|
|
| KamiLL napisał: | siema, planuje zaczac redukcje wedlug diety z podwieszonych a mianowicie diety niskoweglowej mam kilka pytan:
1- odzywki bialkowe pic z mlekiem czy woda ?
2- jakie orzechy kupic
3- jak przyrzadzic mieso (na patelni, w garczku, tatar ?)
4- jest wzmianka o ladowaniu weglami przez co rozumiem cyklicznie co np7 dni zwiekszyc wegle i zmiejszyc bialo i tluszcze czy poprostu po 2-3tyg zwiekszyc wegle i juz jechac do bolu z ta zwiekszona iloscia wegli?
cheers! |
1 - woda
2 - laskowe, wloskie
3 - mozesz smazyc na teflonie, gotowac lub piec w piekarniku
4 - tutaj to sprawa indywidualna mozesz np robic co 2 tyg i zobaczyc jak reagujesz, jezeli robisz ladowanie to bialko zostawiasz na stalym poziomie.
|
_________________ "Najtrudniejsze, to trzymać się ścieżki, sprostać miażdżącemu planowi. Nie zatrzymam się, bo każdy dzień przybliża mnie do celu zakreślonego na czerwono, przyklejonego do szafki. Nie ma czasu na odpoczynek, jeszcze wiele mil do przejechania." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
napek User
|
Wysłany: 2010 08 01 23:24 Temat postu: |
|
|
Ej, chłopaki, bo już nie mogę tego gotowanego kurczaka - jak będę nastawiał piekarnik, to takiego pokrojonego w paski piec ile minut i w jakiej temperaturze?
Pomijam już te zdziwione miny w mięsnym: poproszę 6 kilo piersi kurczaka, tylko jakby mogła, kierowniczka zmielić. A na co to? Na obiady. Na ile osób? No na jedną 
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mendo User

|
Wysłany: 2010 08 03 17:46 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Ej, chłopaki, bo już nie mogę tego gotowanego kurczaka - jak będę nastawiał piekarnik, to takiego pokrojonego w paski piec ile minut i w jakiej temperaturze? |
180-200 stopni to jakies 20 - max 30 minut.
Ja zawsze nastawiam na 20 minut wrzucam do rozgrzanego piekarnika a po 20 minutach biore kawałek i sprawdzam czy juz dobre
Nie lepiej kupic co drugi czy tam 3 dzien swieżego niz mrozić ?
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
napek User
|
Wysłany: 2010 08 04 12:06 Temat postu: |
|
|
Wczoraj zrobiłem, już nawet nie sprawdzałem, czy ktoś odpisał, bo rzeczywiście - pytanie głupie, trzeba było poszukać w internecie przepisów.
Wyszedł jakiś taki pokrętny, bo wrzuciłem 3 kilo drobno pokrojonego do prodiżu, do tego woda, przecier pomidorowy, przyprawy i odrobina oliwy. No i robił się w 200 stopniach z półtorej godziny : )
A z robieniem co trzy dni - zwyczajnie mi się nie chce. Kiedyś robiłem cztery razy dziennie po porcji na obiad, potem raz na cały dzień, teraz robię raz na tydzień/półtora i jest lepiej. Szkoda życia : )
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Prastary User
|
Wysłany: 2010 08 05 16:50 Temat postu: |
|
|
| napek napisał: | Wczoraj zrobiłem, już nawet nie sprawdzałem, czy ktoś odpisał, bo rzeczywiście - pytanie głupie, trzeba było poszukać w internecie przepisów.
Wyszedł jakiś taki pokrętny, bo wrzuciłem 3 kilo drobno pokrojonego do prodiżu, do tego woda, przecier pomidorowy, przyprawy i odrobina oliwy. No i robił się w 200 stopniach z półtorej godziny : )
A z robieniem co trzy dni - zwyczajnie mi się nie chce. Kiedyś robiłem cztery razy dziennie po porcji na obiad, potem raz na cały dzień, teraz robię raz na tydzień/półtora i jest lepiej. Szkoda życia : ) |
I po tym 1-1,5 tyg mięso Ci się nie zepsuje? 
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
napek User
|
Wysłany: 2010 08 05 17:39 Temat postu: |
|
|
Nigdy mi się nie psuje : ) Do pojemnika, do szuflady w lodówce i ciach. Stoi.
Nie wiem na ile te bajery w lepszych lodówkach o specjalnych szufladach do przetrzymywania mięsa to pic na wodę, a na ile nie - ale wkładam do tej i jakoś stoi.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Prastary User
|
Wysłany: 2010 08 05 19:25 Temat postu: |
|
|
A jak smakuje takie np 5 dniowe mieso?
Moze sam bede robil 1x w tyg w huj wygodnie mi sie to wydaje 7x mniej czasu zajmie takie gotowanie
Tylko jak ze smakiem po 5-6 dniach?
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gom3z User

|
Wysłany: 2010 08 05 19:33 Temat postu: |
|
|
sam muszę się zastanowic nad takim przyrządzaniem mięsa - jak mam piersi to spoko, albo w kostkę pokroję i chwilę usmażę, albo zrobię kotleciki, a ze skrzydełkiem/nóżką dupa, trzeba więcej czasu poświęcić na przygotowanie, ale też trudno bym w piekarniku robił codziennie kurczaka, więc trza będzie na kilka dni robić i do lodówy - ale jak to potem zjeść, jestem cholernie wyczulony na suche jedzenie 
|
popek odpowiada:MAM WYJEBANE! |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|